Introduktion til Roblox

Roblox er en spilplatform, hvor brugerne kan spille andre spilleres spil samt selv designe og udvikle deres egne. Roblox nåede i 2019 100 millioner aktive brugere og har over 50 millioner brugerskabte spil (eller oplevelser) man kan bruge.

Roblox er en MMO platform, dvs at rigtigt mange kan deltage og spille sammen, og denne mulighed gør at spillene overvejende indeholder mulighed for at spille sammen med andre.

Platformens brugere har en kønsfordeling med ca 40% kvindelige spillere, og for over 50% af de aktive brugere har indenfor den sidstre uge spillet med deres venner.

Roblox kan spilles på PC, Mac, IPhone, iPad, Android tablets og telefoner, XBox One, Kindle Fire og på Chromebooks. Det er ikke særligt krævende og vil kunne køre anstændigt på ældre hardware. Det kan køres på Linuxbaserede pc’er men kræver opsætning af Virtual machine.

Robux

Spillets økonomi

Robux er Roblox’ virtuelle møntfod, der kan købes og anvendes Robloxspil.

Som spiller kan man overordnet få adgang til Robux på to måder

Engangskøb

Ved at betale engangsbeløb kan man få en mængde robux. Priserne starter ved ca 31 kr for 400 robux og 125 kr for 1700 robux. Man får således bedre pris desto flere penge man køber for.

Abonnement

Hvis man opretter abonnement får man hver måned en mængde robux ind på ens konto. Abonnementspriserne tilsvarer dem ved engangsbeløbene, men man får flere Robux.

Et abonnement åbner også op for at man kan sælge virtuelle genstande i Roblox.

Hvad koster Robux?

Klik her for at få en bedre gennemgang af Robux og beregn hvad det koster dig vha vores regneark

Åben artikel

Hvad kan man købe for Robux?

Gamepasses

– er specielle fordele eller egenskaber i et spil. Det kan være superstyrke, evnen til at løbe hurtigere, eller måske et magisk sværd. Det er op til udvikleren af spillet. Det er også op til udvikleren hvad det skal koste, og der er fra officielt hold ikke nogen der regulerer på om prisen tilsvarer værdien.
(Så tag en snak med familiens yngste omkring pris vs værdi, hvis de ønsker at købe noget i spillet)

Assessories

(Tøj, bukser, beklædningsgenstande)

Tilbehør er genstande spilleren kan købe og bruge til at dekorere sin avatar. De har ingen effekt på spillerens evne i spillet, der i stedet købes i form af gamepasses.

Private servere

(tidligere VIP Servere)

Et spil kan have private servere (hvoraf en spiller kan have en per spil). Denne gør det muligt for en spiller at oprette private sessioner, hvor det bliver spilleren der bestemmer hvem der kan og må deltage.

Reklamer

Det er muligt at reklamere for de spil man har lavet, ved at købe bannerplads på Roblox forsiden. Med reklamebannere er det muligt at reklamere for spil og Tilbehør man har lavet.

Ved at have et løbende abonnement, hvor man får en mængde Robux en gang om måneden.

Roblox Studio er det program man skal have installeret hvis man vil lave egne spil.