Sikkerhed i Roblox

Hvordan sikrer jeg mit barn en god oplevelse når de spiller Roblox?

Selv om Roblox oftest er en positiv oplevelse for børn, men det hænder også ofte, at de bliver udsat for tyveri og hacking derinde. Det bliver hurtigt en frustrerende oplevelse for både forældre og børn.

Derfor vil jeg følgende gennemgå de muligheder du har for at sikre en god oplevelse.

Det første man bør starte med er indstilling af kontoen
I Roblox indstillinger for kontoen er der flere forskellige muligheder for at sikre imod misbrug eller overtagelse.

Grundlæggende kontoinformationer

Standardinformationer om brugeren

roblox account info

Når der oprettes en Roblox-konto skal der findes et brugernavn og angives en fødselsdato for brugeren. Hvis brugeren er under 13, så vil der i settings blive bedt om en forælders mailadresse.

Sørg for at få skrevet en fungerende emailadresse, for hvis I mister password på et senere tidspunkt, så vil det være denne adresse reset-instruktioner sendes til. Hvis man angiver alderen til at være over 13 kan man anvende både telefonnummer og email til kontaktinformation.

Pelle

Ivrige kontooprettere

I vores hjem er de første oprettelser blevet foretaget af ivrig ældre fætter, som lavede brugernavne og password og derefter glemte alt om at videregive disse oplysninger ordentligt. Det førte til voldsom frustration hos ynglet da ingen tilsyneladende kunne huske password og mangel på email medførte at genoprettelse ikke kunne lade sig gøre.

2-step verifikation og Account PIN

Når man slår 2-step verifikation til ved et login, får man et ekstra niveau af sikkerhed der kan beskytte imod at uvedkommende logger ind på ens profil.

I Roblox kræver 2-step verifikation at der er tilknyttet en verificeret email. Når der logges ind vil man modtage en kode via email, som man skal bruge for at komme videre med at logge ind. Når man har indtastet koden kan man godkende den computer/telefon/andet som der logges ind fra, så den ikke skal verificeres ved login i de næste 30 dage.

Hvis man som forælder vil sikre at barnet ikke kan ændre i kontoens settings kan man aktivere Account PIN.  Hvis pin-kode slås til skal du vælge en pin-kode som fremover skal indtastes hvis der skal laves om i settings og i hvilket indhold barnet kan se. Det vil sige at de ikke kan lave om i de settings som du netop sidder og læser om.

Account restrictions (kontobegrænsninger) begrænser hvad brugeren kan se og hvem der kan kontakte dem.

Gode råd til barnet

Snyderi foregår især overfor for børn, som ofte har et tillidsfuldt forhold til de andre brugere, og derfor kan komme til at skrive deres password til andre, eller indgår i byttehandler, eller låne genstande ud som de ikke får igen.

Følgende er nogle gode retningslinjer for sikring af brugerkonti, privatlivs-settings og instruktioner du kan sørge for at dit barn overholder:

Der er ikke nogle steder man får gratis robux

Hvis nogle tilbyder gratis robux så er det lokkemad der ofte anvendes til at lokke brugere til at gå ind i et spil, hvor de så kan blive svindlet. Husk at hvis folk vil give en robux, så skal det være robux som de selv har betalt for, og det er derfor meget usandsynligt.

Password kan kun anvendes der hvor man logger ind i Roblox

Hvis barnet bliver spurgt efter password et andet sted, det værende i et spil, eller i chatten så må de ikke skrive det.

Del ikke password med venner

Det kan umiddelbart virke harmløst indtil kammeraten deler passwordet med andre, bytter alle barnets items væk, eller ødelægger noget de har bygget. Det er ikke nødvendigvis noget de gør af ond vilje, men fordi de ikke forstår konsekvenserne.
Så hvis barnet skal kende eget password bør de være klar over de mulige konsekvenser.

Råd til forældrene

Gamerparenting kræver indsats, så her er et par gode råd

Få kontakt med andre spilleres forældre

Mange børn forbinder sig med andre fra deres skole, men eftersom ungerne træder ind i en en verden hvor de også kan være på nakken af hinanden, så kan det være en god idé at have styr på hvem de er og hvem deres forældre er. Det giver mulighed for at de voksne kan hjælpes ad med at håndtere konflikter.

Overvej at få egen Robloxbruger

Ungerne vil værdsætte at man giver besøge deres univers. Dertil vil det give dig indsigt i det sociale univers dine børn bevæger sig i.
Derudover vil du kunne blive venner med dit barns bruger, og derved kunne se hvad barnet spiller.